top of page

En İyi Dövme Sanatçısı ve Stüdyosu Nasıl Seçilir?

Dövmeyi, sanatın insan bedeninde vücut bulması olarak tanımlayabiliriz. Bazı insanlar için bir aksesuar, bazıları için ise bir tutkudur. Yetkin sanatçılar tarafından vücudun farklı bölgelerine işlenen desenler, olmayı planladığımız bireyi veya kimliğinizi dışarıya yansıtmamıza yardımcı olur. Dövme yaptırmayı planlayan herkes renklerin, silüetlerin, sembollerin ve yazılı desenlerin dünyasında kendine uygun dövme modelini özenle seçmeye çalışır. Böyle bir durumda doğru bir sanatçı ve dövme stüdyosu seçimi de son derece önemlidir.


Dövme Sanatçısı Seçimi Neden Önemlidir?

Dövme, bedenin renklerle, desenlerle ve silüetlerle geçici veya kalıcı süslenmesi olarak tanımlanabilir. Karakterimizi ve tutkularımızı yansıtmanın eşsiz yollarından biridir. Yetenek, yetkinlik ve uzmanlık gerektiren dövme, bir ressamın tuvali ve boyaları ustaca kullanarak yaptığı sanat eserini defalarca nasıl bakıp haz alıyorsak, usta dövme sanatçılarının elleri de bedeni ve dövme için uygun olan boyaları kullanarak eşsiz bir sanat eserinin ortaya çıkmasını sağlar. Dövme yaptırmayı düşünen hemen hemen herkes ilk olarak desen ve model seçimi üzerine kafa yorar. Aslında bu durumda tasarımdan önce dikkat edilmesi gereken konu dövme sanatçısı seçimidir.

Doğru bir dövme sanatçısı ile çalışmak, bedeninize yaptırmayı düşündüğünüz desen kadar önemlidir. Düşlediğiniz dövme tasarımının ortaya çıkması ve güven açısından dövme sanatçısı seçimini doğru yapmak en önemli unsurlardan biridir. Bedeninizde kalıcı bir iz bırakmadan önce, arkanıza bakmadan, gönül rahatlığıyla emanet edebileceğiniz bir sanatçı bulmanız gerekir. Daha sonrasında sildirmeyi düşünmediğiniz sürece hayatınızın sonuna kadar sizinle birlikte olacak olan dövmenizi alanında yetkin ellere emanet etmenizi şiddetle tavsiye ediyoruz.Sizin için En Uygun Dövme Sanatçısını Nasıl Seçersiniz?

Sizin için En Uygun Dövme Sanatçısını Nasıl Seçersiniz?

Birlikte çalışmayı düşündüğünüz dövme stüdyosundan memnun ve mutlu olarak ayrılmak için önce doğru sanatçıyı seçmeniz gerekir. Birçoğumuz en iyi dövme sanatçısı nasıl seçilir merak ederiz. Bu seçimi yaparken dikkat edeceğiniz 3 önemli madde:

  • Dövme sanatçısının uzmanlık alanına, tarzına ve yetkinlik düzeyi,

  • Sanatçının dövme tasarımlarındaki yaratıcılığı ve uyguladığı tarzı,

  • Sanatçıya ait daha önceki çalışmaları inceleme ve referanslarının kontrolü

Dövme, sadece bir çizim değil, tamamıyla içinde sanat barındıran yeni bir sanat dalıdır. Vücuda nakşedilen desenlerin arka planında mutlaka bir tutku, hayal ve ilgi alanı bulunur. Taşımayı düşlediğiniz dövmeyi yaptırabilmek için en iyi dövme sanatçısını bulmanız gerekir. Sanatçının tecrübesi, portfolyosu ve tarzı, yaratıcılığı size seçim yaparken referans olması açısından oldukça önemlidir. Dövme yaptırmayı düşündüğünüz tasarımcıyla ilgili referansları inceleyerek doğru bir karar verebilirsiniz. www.tattoobul.com’da bu konuda çok çeşitli sanatçı bulunmakta ve yaptırmayı hedeflediğiniz dövme tasarımı ile ilgili size her konuda destek verebilmekteyiz.

Dövme Sanatçısının Yetkinliği

Bedenimize dövme yaptırırken karakterimizi, arzularımızı ve tutkularımızı yansıtan tasarımlar çizdirmek isteriz. Altında bir duygu barındıran bu tasarımların usta eller tarafından yapılması ise kelimenin tam anlamıyla hayallerimizi gerçeğe dönüştürür. Dövme tasarımcısı seçiminde dikkat edilmesi gereken ilk madde, sanatçının yetkinlik ve uzmanlık seviyesidir. Sanatçının dövme tasarımı konusunda profesyonel olması çizimin kalitesini ve duruşunu en çok etkileyecek unsurlardan biridir.

Dövme sanatçısının alanındaki uzmanlığını, tasarımcının daha önceki tasarımları ve tecrübesi belirler. Yıllardır dövme tasarımı ile uğraşan sanatçılar malzeme kullanımı ve desen çizimi konularında genellikle oldukça profesyoneldirler. Sanatçının aldığı eğitimler ve belgeler de yetkinliğin kanıtlanmasında belirleyici bir etmendir. Dövme ustalık ve eğitim sertifikası gibi belgelere dikkat ederek sanatçı seçimi yapabilirsiniz.

Sanatçı Hakkındaki Referanslar

Dövme sanatçısı seçimizde en çok dikkat etmeniz gereken unsurlardan biri tasarımcının daha önce yapmış olduğu çalışmalar yani referanslarıdır. Karar verdiğiniz sanatçının daha önceki çalışmaları ve tasarımcıyla daha önce çalışmış olan kişiler size seçiminiz konusunda yön verip, belirleyici olabilir. Dövme sanatçısının portfolyosuna bakarak tasarımları, işçiliği ve yaratıcılığı hakkında bilgi edinmenizi öneririz. Bir diğer noktada dövme tasarımcısının varsa sosyal medya hesabını incelemeniz olacaktır.

Sosyal medya ve arama motorlarında detaylı bir araştırma yapmak, dövme yaptırmayı düşündüğünüz tasarımcının referanslarına ulaşmak için tercih edebileceğiniz diğer bir yöntem olabilir. Özellikle sosyal medyada dövme tasarımı için düşündüğünüz sanatçının hem çalışmalarıyla hem de tasarımlarıyla ilgili birçok kişinin yorumları ve görüşleri yer alır. Dövme sanatçısıyla ilgili olumlu ve olumsuz değerlendirmeleri dikkate alarak tasarımcı konusunda daha doğru bir seçim yapabilirsiniz.

Dövme Sanatçısının Tarzı

Dövme sanatı, her ne kadar yaptırılmak istenen tasarımlar ve desenler belirli olsa da dövmeyi uygulayacak tasarımcının yeteneklerini ve yetkinliğini konuşturduğu bir alandır. Dövme sanatçılarının, ilgi alanlarına ve yeteneklerine bağlı olarak birbirinden farklı tarzları bulunmaktadır. Örnek verecek olursak tasarımcıların bir kısmı çizimlerinde siyaha ve griye odaklanırken, diğer bir kısmı daha çok renkli çalışmalar yapmayı sever. Dövme tasarımları gerçekçi, karikatürist, geleneksel, geometrik, noktasal gibi bir çok farklı tarza ayrılır. Bu sanatı uygulayan dövme tasarımcıları ise yeteneklerine, el becerileri ve el alışkanlıklarına bağlı olarak tarz noktasında birbirlerinden ayrışırlar. Dövmenin her bir kademesinde sanatçının izinin olduğu unutulmamalıdır. Dövme sanatçısı seçiminde tasarımcının daha çok yoğunlaştığı tarzlara göz atmanızda fayda var diye düşünüyoruz. www.tattoobul.com’da birçok farklı tarzı görebileceğiniz sanatçılar ile buluşabilir, fikirlerini alabilirsiniz.

Dövme sanatçısı seçiminde tasarımcının tarzı, bedeninizde taşımayı düşündüğünüz çizimin ortaya çıkmasında etkendir. Eğer tasarımı tamamen sanatçıya bırakmayı düşünüyorsanız tasarımcının daha önceki çalışmaları hakkında bilgi edinmeniz, portfolyosunu incelemenizi öneriyoruz. Her bir sanatçının dövme tarzının farklı olduğuna dikkat etmelisiniz. Böylelikle size uygun çizimler yaptırmanız daha mümkün hale gelecektir.

Doğru Dövme Stüdyosu Seçimi Neden Önemlidir?

Dövme yaptırmak istiyorsunuz ama nasıl bir stüdyoya gideceğiniz hakkında hiçbir fikriniz yok. Dövme stüdyosu seçimi de dövme tasarımcısı seçimi kadar önemlidir. Bedenimizde deri altındaki belirli bir tabakaya özel iğneler aracılığıyla boya enjekte edilerek yapılan dövme sanatının sağlık ve güvenlik açısından doğru bir stüdyoda yapılması gereklidir. Dövme yapmak için kullanılan aletlerden, ortamın hijyenine, çizim sırasında kullanılan sarf malzemelere kadar pek çok parametre stüdyonun kalitesini belirler. Dövme yaptırmak oldukça hassas ve itinalı yaklaşılması gereken bir konu olduğundan doğru bir yer seçmeniz büyük öneme taşır.

Dövme stüdyosu seçimini yaparken stüdyonun, hijyen kurallarına eksiksiz bir şekilde uyup uymadığını, konu ile ilgili hijyen sertifikası olup olmadığına dikkat etmenizi önemle vurguluyoruz. Dövme yapılırken deri katmanına atılan her bir iğne vuruşu her zaman için enfeksiyon riski taşır. Bu sebeple sadece çizim yapılan malzemelerin temiz olması belirleyici değil, dövme yapılan ortam koşullarının da gerekli hijyeni sağlamış olması önemlidir. Referansları güçlü ve memnuniyet düzeyi yüksek dövme stüdyoları, bedeninizde taşımayı hayal ettiğiniz dövme tasarımını, sizlere sunma konusunda daha yetkin olacaktır.

Bir Dövme Stüdyosu Seçerken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Bedenlerinde düşledikleri dövme tasarımını taşımayı isteyen kişiler ilk olarak kaliteli ve güvenilir bir stüdyo bulmak için arayışa girerler. Dövme stüdyoları hakkında daha önce tecrübe edinmemiş kişilerin bu aşamada zorluk yaşaması doğaldır. Dövme stüdyonuzu seçerken göz önünde bulundurmanız gereken birkaç madde vardır. Doğru bir dövme merkezi seçerken dikkat etmeniz gereken unsurları şöyle sıralayabiliriz:

  • Öncelikle dövme stüdyosunun ortamı hakkında bilgi edinin. Konforlu ve güvenli bir ortam, daha rahat bir şekilde dövme yaptırmanız açısından büyük önem taşır.

  • Stüdyonun sahip olduğu sanatçı çeşitliliğine dikkat etmelisiniz. Farklı tarzları benimsemiş sanatçılara sahip olan stüdyolar arzu ettiğiniz dövme çizimini sağlayabilir.

  • Hijyen koşulları olmazsa olmazdır. Sağlıklı ve güvenli bir dövme için ortam koşullarının hijyenik olmasına dikkat etmelisiniz.

  • Ekipman ve malzeme kalitesi daha uzun ömürlü ve kaliteli bir dövme için sağlığa zararı olmayan malzemelerin kullanıldığı stüdyoları tercih etmelisiniz.

  • Kesinlikle stüdyonun fiyat politikasını inceleyin. Fiyat ve tatmin açısından beklentilerinizi karşılayan stüdyolara yönelmeniz daha doğru olacaktır.

Dövme stüdyosu tercihinizde yukarıda yazan maddeleri göz önünde bulundurmanızı öneririz. Dövme stüdyosu gerekliliklerinden belki de en önemlisi ortamın temiz olmasıdır. Dövme yaptırmadan önce işlem sırasında kullanılan malzemelerin dezenfekte edilip edilmediğini mutlaka sormalısınız. Günümüzde tek kullanımlık, kişiye özel iğneler, ekipmanlar ve malzemeler kullanılsa da içinizin rahat etmesi açısından aklınıza takılan her soruyu sormanızı öneririz. Hijyenin yanında dövme sanatçılarının iletişime açık olması ve yapılacak işlem hakkında sizi psikolojik açıdan rahat ettirmesi de önemli bir durumdur. Aklınıza takılan tüm sorulara ayrıntılı bir şekilde yanıt veren stüdyoları tercih etmenizi öneriyoruz.

Stüdyonun Ortamı

Bütün bir ömür bedeninizde taşımayı düşündüğünüz dövme modeli seçiminden önce gitmeyi düşündüğünüz stüdyonun ortamına dikkat etmeniz gereklidir. Stüdyo ortamını incelerken göz önünde bulundurmanız gereken birkaç durum vardır. İlki dövme yapılacak stüdyo ortamının doğru ve etkili bir şekilde aydınlatılmış olmasıdır. Aydınlatma ve ışığın yetersiz olduğu bir alanda hassas çizimlerin yapılması pek de olası değildir. Stüdyo ortamında aydınlatmanın yanında ferah bir ambiyansın da yaratılmış olması gerekir. Bu hem sanatçının hem de dövme yaptıracak kişinin rahatlığı açısından önemlidir.

Sanatçı Çeşitliliği

Dövme stüdyosu seçiminde söz konusu stüdyoda çalışan sanatçı çeşitliliği de bir o kadar önemlidir. Her dövme sanatçısının çizim tarzı ve tasarım stili birbirinden farklıdır. Sanatçı çeşitliliğinin önemi bu durumda daha fazla ortaya çıkar. Stüdyoda dövme sanatını icra eden profesyonellerin çalışmalarını inceleyerek size yakın tarzı daha kolay bulmanız mümkündür.

Hijyenik Koşullar ve Ekipmanlar

Dövme stüdyolarında kullanılan kişiye özel iğneler, ekipmanlar, hijyenik ve sağlıklı koşullarda çizim yaptırmak açısından önemli rol oynar. Dövme stüdyo ekipmanları arasında çizim makinesi, iğne, tutacak, boya, pota, steril su, vazelin ve hijyenik peçete gibi malzemeler bulunur. Dövme makinesinin kaliteli ve kullanışlı bir yapıya sahip olması çizimin kalıcılığı açısından önemlidir. Tercih ettiğiniz stüdyonun güncel teknolojilerle donatılmış dövme makinelerinin kullanılıp kullanılmadığına dikkat etmenizi öneririz. Ayrıca çizim aşamasında kullanılan boya, steril su, vazelin ve peçete gibi malzemelerin kaliteli olması da önem taşır.

Dövme stüdyosu seçiminde ortamın hijyenik koşullara sahip olması kesinlikle önemsemeniz gereken konuların başında gelmektedir. Dövme yapılan alanın ve malzemelerin hijyeninden emin olmalısınız. İğne, koltuk örtüsü ve peçete gibi malzemelerin tek kullanımlık olması hassasiyetle sorgulamanız gereken konulardan biridir. Hijyen açısından gerekli kontrollerin yapıldığı güvenilir stüdyoları tercih ederek dilediğiniz dövme tasarımını bedeninizde kalıcı hale getirebilirsiniz.

Dövme Fiyatı

Dövme stüdyosu seçiminde pek çok kişi için belirleyici unsurlardan biri dövmenin fiyatıdır. Dövme fiyatları; çizime, stüdyonun kalitesine, kullanılan malzemelerin özelliklerine ve sanatçının çalışmaya harcadığı emeğe bağlı olarak değişkenlik gösterir. Ayrıca dövmenin boyutu da ücretlendirmeyi etkiler. Dövme stüdyoları ve tasarımcılar, fiyatlandırma konusunda bu kriterleri göz önünde bulundurarak hareket ederler. Dövme yaptırmayı kafanıza koyduysanız fiyat ve fayda konusunda orantılı bir stüdyo bulmanızı öneririz. Vücudunuzda taşımayı düşlediğiniz dövme tasarımının kalıcı olacağını göz önünde bulundurarak alanında uzman ve profesyonel dövme stüdyosu seçimi yapmanız gerekir.

1 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comentários

Avaliado com 0 de 5 estrelas.
Ainda sem avaliações

Adicione uma avaliação
bottom of page